U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Zesde seizoen zege Bergsma Drent en Kootstra

De trein waar het trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra in zit dendert maar door. In Sint Anna Parochie behaalde het de zesde overwinning van het seizoen.

KV Drie Spul is Ut in Sint Anna organiseerde zaterdag een pilot partij met acht parturen op de lijst om het kaatsen weer nieuwe impulsen te geven. Deze opzet geeft aan alle parturen de gelegenheid in ieder geval twee keer binnen de lijnen te komen. Na de eerste omloop gaan de vier winnaars verder om de dagzege. De vier verliezende trio’s strijden om de derde prijs. Een opzet die in de winter verder geëvalueerd gaat worden.

Van elf vrije formatie wedstrijden wist trio Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra er nu zes te winnen. Op de ‘pilot hoofdklasse partij’ in Sint Anna Parochie moest er alleen in de tweede omloop enig reparatiewerk uitgevoerd worden na een 2-5 achterstand. Een zitbal van Bergsma op 5-4 0-6 betekende vijf eersten gelijk. Bijna in zijn eentje nam de latere koning Marten Bergsma het laatste eerst voor zijn rekening. Verder won het 'nieuwe koningstrio' zijn twee overige partijen met overmacht. Na de 5-2 winst in de eerste omloop, werd ook het voormalig koningstrio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra slechts een spel gegund.

Voor trio Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Willen Heeringa was het in deze ‘pilot wedstrijd’ een prima dag. In de eerste omloop werd met ruime cijfers verloren (2-5 2-6) maar in de herkansing waren zij twee keer te sterk voor hun tegenstanders en gingen er alsnog met de derde prijs vandoor. De grote finale ging echter tussen de parturen Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra tegen Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Het voormalig koningstrio was soeverein tot de finale doorgedrongen na twee keer winst met 5-2 6-2. Twee keer eerder stonden dit seizoen (Oosterlittens en Huizum) de twee parturen tegenover elkaar in de finale. Beide keren was trio Bergsma te sterk. Ook in Sint Anna lieten Bergsma c.s. er geen gras over groeien. Trio Van der Bos nam een eerst voorsprong welke zonder tegenpunten werd rechtgetrokken. Na een zitbal van Marten Bergsma kwam het op voorsprong en was de partij eigenlijk ook al gespeeld. Op 1-4 kreeg trio Van der Bos even de mogelijkheid weer aan te sluiten met een 4-0 voorsprong. Maar met een circusact van Drent werd de kaats op vier gelijk gepasseerd en viel het doek definitief. Van der Bos produceerde op 6-6 nog een zitbal naar 5-2 maar faalde daarna op 5-2 6-6 aan de opslag.

Dagvoorzitter Murk de Jong over Pilot:

Kaatskoning Marten Bergsma over Pilot:

Uitslag:

  1. Marten Bergsma. Dylan Drent, Hendrik Kootstra
  2. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Tjisse Steenstra
  3. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra, Willem Heeringa

Discussieer mee