U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Zevenklapper bezorgt Cambuur de overwinning

Cambuur heeft in de uitwedstrijd tegen MVV gewerkt aan het doelsaldo. Na een lange busreis bracht de ploeg van trainer Henk de Jong een 1-7 eindstand op het scorebord in stadion de Geusselt.

In een eerste helft waarin Cambuur zich niet tot nauwelijks hoefde in te spannen om tot scoren te komen. Na negentien minuten was het Robin Maulun, die met een bekeken vrije trap van een meter of twintig, Cambuur op een 0-1 voorsprong bracht. Nog geen twee minuten later was het Mees Hoedemakers die via het been van een MVV speler tekende voor de 0-2 en daarmee was de ban gebroken. Tot die tijd had een muur van MVV ervoor gezorgd dat Cambuur tot kansen kwam maar na deze twee doelpunten liep Cambuur via twee keer Mühren vrij moeiteloos uit tot 0-4. Via een dubieuze penalty, veroorzaakt door Schmidt, maakte Schroyen 1-4 en Daarmee was de ruststand bereikt.

Na rust denderde de geel blauwe trein rustig door. In de vijftigste minuut kopte Jacobs uit een voorzet van Kallon de 1-5 binnen. Cambuur kwam niet meer in gevaar en liep uiterst effectief uit naar een 1-7 eindstand. Halverwege de tweede helft nam de wedstrijd nog even een vervelende wending toen MVV-supporters begonnen met het uitjoelen en schelden van Cambuur speler Issa Kallon. Ook werd er vuurwerk afgestoken in en rondom het stadion waardoor de scheidsrechter zich zelfs genoodzaakt zag de wedstrijd een paar minuten stil te leggen.

Volgende week speelt Cambuur thuis tegen Go Ahead Eagles de wedstrijd begint om 21:00 en zal ook weer live te beluisteren zijn bij LEO Middelsé FM.

Henk de Jong:

Jarchinio Antonia:

Discussieer mee