U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ziekenhuis MCL sluit corona-afdeling: "In dûbeld momint"

Ziekenhuis MCL in Leeuwarden sluit vrijdag officieel de corona-afdeling. De laatste coronapatiënten in het ziekenhuis worden nu op andere afdelingen ondergebracht, als het nodig is in isolatie. Het MCL maakt een speciaal moment van de sluiting, met een kleine ceremonie.

Confetti, champagne zonder alcohol en een kleine toespraak. Zo stond het ziekenhuis vrijdagochtend stil bij het toch wel bijzondere moment: "In dûbeld momint," zegt coördinator van de corona-afdeling Lamberta Wielinga, "we ha hjir fertrietlike mominten hân, mar ek wer moaie mominten by pasjinten dy't we wol helpe koene. We ha hjir hiel wat belibbe mei elkoar."

Longarts Wouter van Geffen is blij met de betekenis van de sluiting van de afdeling: "Dat we deze afdeling kunnen sluiten, is voor ons een mijlpaal. En ook echt meer dan een symbolisch moment voor ons. Deze afdeling hebben we uit nood geopend, en nu hij weer dicht kan, komt er ruimte voor andere zorg in het ziekenhuis. We moeten de komende tijd nog steeds heel hard werken, maar dit is een belangrijke stap."

Goede cijfers
De corona-afdeling kan dicht omdat de coronacijfers daar aanleiding toe geven. In de afgelopen week werden maar twee mensen met het coronavirus opgenomen in Friese ziekenhuizen. Vijf weken geleden waren dat er nog 25.

Ook het aantal besmettingen in Fryslân neemt nu in hoog tempo af. Daarnaast zakte het risiconiveau in onze provincie afgelopen dinsdag van 'zeer ernstig' naar ernstig.

Het lijkt er dan ook op dat de corona-afdeling definitief dicht gaat, zo hoopt ook Van Geffen: "We willen dit nooit meer meemaken en hopen dat de deuren van deze afdeling nooit meer open gaan."

 

Lees ook:

Opnieuw minder coronabesmettingen in Leeuwarden, geen opnamen of sterfgevallen gemeld

Discussieer mee