U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Zorgen bij VVD en ChristenUnie over WMO

De VVD en ChristenUnie in Leeuwarden maken zich grote zorgen over de voortgang bij de uitvoering van de thuisondersteuning en de dagbesteding, onderdelen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Op 4 maart werd de raad geïnformeerd over het feit dat de thuisondersteuning en dagbesteding, de  zogenoemde tweedelijns zorg, aan Windkracht 058 was gegund. Dat zou een samenwerking worden tussen drie hoofdaanbieders en zestien onderaannemers.  Op 15 oktober werd via een persbericht bekend dat er niet zestien onderaannemers worden gecontracteerd maar 26. Alle benodigde contracten zouden worden  gesloten in oktober. 

Nu blijkt, aldus de fracties, dat er  door Windkracht058 nog maar met twee onderaannemers een contract is gesloten. Tot op heden zijn er blijkbaar  alleen nog maar gesprekken geweest en is er zelfs nog geen intentieverklaring getekend, zo stellen de VVD  en ChristenUnie, die vrezen dat dit ten koste gaat van  de beschikbare zorg die per 1 januari 2021 geleverd moet worden. 

De twee fracties vragen opheldering van het college. Daarnaast willen ze perspectief voor de cliënten en garanties dat inwoners per 1 januari 2021 toch de zorg krijgen, die ze nodig hebben.

Discussieer mee