U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Zorgsloperij de Kans wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Friesland

Zorgsloperij de Kans uit Leeuwarden is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Friesland in de sector Zorg Welzijn Sport. 

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Zorgsloperij de Kans leidt sinds 2017 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden.

Svetlana Bondo is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat hier geleerd wordt samen met ervaringsdeskundigen die te maken hebben gehad met zeer uiteenlopende problemen. Studenten beoordelen ons als een heel goed leerbedrijf. Een leerzame stageplek om jezelf te ontwikkelen als een toekomstige professionele begeleider voor specifieke doelgroepen."

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Discussieer mee